Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Timișoara este īmputernicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

            Īn data de 08.02.2024 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Timișoara a dispus punerea īn mișcare a acțiunii penale față de trei inculpați sub aspectul săvārșirii infracțiunii de purtare abuzivă, prev. de art. 296 alin. 1 și 2 C.pen. rap. la art. 193 alin. 2 C.pen., cu aplic. art. 77 lit a) C.pen. și față de un inculpat sub aspectul săvārșirii infracțiunilor de purtare abuzivă, prev. de art. 296 alin. 1 și 2 C.pen. rap. la art. 193 alin. 2 C.pen. și tālhărie, prev. de art. 233 C.pen., ambele cu aplic. art. 38 alin. 1 C.pen. și art. 77 lit. a) C.pen.

 

            Īn fapt, s-a reţinut că, īn data de 03.02.2024, īn jurul orei 07:30- 07:35, īn municipiul Timișoara, județul Timiș, patru inculpați, īn calitate de agenți de pază/de securitate, angajați ai unei societăți comerciale, aflați īn exercitarea atribuțiilor de serviciu, īn timp ce se aflau īntr-un birou/vestiar, au exercitat acte de violență asupra persoanei vătămate, cauzāndu-i leziuni traumatice care au necesitat 25 de zile de īngrijiri medicale, după care unul dintre inculpați i-a sustras persoanei vătămate suma de 50 de lei, un briceag de culoare roșie, un pachet de țigarete, o sticlă de băuturi alcoolice și īncărcătorul telefonului mobil.

 

Față de trei dintre inculpați, procurorul de caz a formulat propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, propunere admisă īn data de 08.02.2024 de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Timișoara.

 

            Cercetările din prezentul dosar sunt efectuate de către organele de cercetare penală din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Timișoara, sub coordonarea și supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Timișoara.

 

            Precizăm că punerea īn mișcare a acțiunii penale și arestarea preventivă nu pot să īnfrāngă principiul prezumției de nevinovăție, inculpații cercetați īn dosar fiind prezumați nevinovați pānă la pronunțarea unei hotărāri definitive de condamnare.