Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au dispus la data de 03.06.2019 efectuarea în continuare a urmăririi față de suspectul L.I.M. sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj (în varianta omorului calificat comis asupra unui polițist aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu), nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă fără drept, toate aflându-se în concurs real și în stare de recidivă postcondamnatorie.

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în după-amiaza zilei de 02.06.2019, în jurul orei 15.00, suspectul a împușcat mortal agentul de poliție A.C. din cadrul Poliției Orașului Recaș, în timp ce acesta se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu vizând prindere suspectului, ce se sustrăgea de la executarea unei pedepse de 4 ani și 8 luni închisoare dispusă de Judecătoria Lugoj, în timp ce suspectul se ascundea într-un imobil din localitatea Izvin, județul Timiș. La comiterea faptei, suspectul a folosit un pistol deținut fără drept, trăgând asupra victimei două focuri de armă letală, la nivelul pieptului.

Suspectul a fugit de la locul faptei, fiind identificat în dimineața zilei de 04.06.2019 pe raza localității Remetea Mare, județul Timiș. În prezent, suspectul se află internat într-o unitate spitalicească, urmând a fi adus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș în momentul în care va permite starea de sănătate a acestuia.

În cauză continuă cercetările în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor de fapt și de drept, față de suspect urmând a se lua măsurile preventive care se impun.

Facem precizarea că efectuarea în continuare față de suspect reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.