Compartimentul de informare și relații publice din cardul Parchetul de pe Tribunalul Timiș este abilitat să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Prin ordonanța organelor de cercetare penală din cadrul Serviciului de Investigații Criminale - Inspectoratul de poliție Timiș din data de 19.11.2019, confirmată prin ordonanța procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș din aceeași dată, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul B.I.S. sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, prevăzută de articolul 192 alin. 1 și 3 din codul penal, vătămare corporală din culpă, prev. de art. 196 alin. 2 și 4 din codul penal, și trafic de produse sau substanțe toxice, prev. de art. 359 din codul penal.

În fapt s-a reținut că, în perioada 16.11.2019 - 18.11.2019 mai multe persoane dintr-un imobil situat în Municipiul Timișoara au fost internate în diferite unități medicale din mun. Timișoara prezentând simptomele unei posibile intoxicații cu o substanță necunoscută. Dintre aceste persoane s-a stabilit că 3 au decedat și alte 3 persoane au rămas internate în unități medicale din Timișoara prezentând diferite afecțiuni.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că suspectul B.I.S., în calitate de reprezentant al unei societăți comerciale cu sediul în Timișoara, a executat servicii de deratizare în imobilul respectiv, în baza unui contract încheiat în acest sens, activitate ce a avut loc în perioada 16.11.2019  - 18.11.2019. În cauză există indicii că, în procesul de deratizare, suspectul a folosit un insecticid denumit “Delicia - GASTOXIN”, ce conţine ce are în compoziție fosfură de aluminiu, o substanţă foarte toxică, cu efecte letale în caz de inhalare, și care necesită pentru utilizare autorizație specială.

Organele de cercetare penală au dispus față de suspect măsura preventivă a reținerii pe o durată de 24 de ore, începând cu data de 19.11.2019, ora 03.30.

În cauză continuă cercetările în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor de fapt și de drept, față de suspect urmând a se lua măsurile preventive care se impun.

Facem precizarea că efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspect reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.