COMUNICAT

 

 

         Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

         La data de 26 februarie 2014, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara au dispus începerea urmăririi penale cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, prevăzută de art. 297 din Noul Cod penal, în legătură cu modul defectuos în care a fost derulat proiectul „Îmbunătățirea calității mediului prin împădurirea terenurilor agricole degradate constituite în perimetrul de ameliorare a comunei Cenad”, finanțat de Administrația Fondului pentru Mediu din cadrul Ministerului Mediului și Schimbărilor Climaterice, pentru o suprafață de 73,14 ha.

         Valoarea estimată a proiectului a fost de 1.827.698 lei, din care s-a plătit suma de 1.035.214 lei, aceasta fiind și valoarea estimată a prejudiciului cauzat Administrației Fondului pentru Mediu, prin neîndeplinirea sau îndeplinirea defectuoasă a atribuțiilor de către unii funcționari publici.

         La data de 27 martie 2014, în baza unor mandate emise de instanța de judecată, au fost efectuate percheziții la sediul Primăriei Cenad, fiind ridicată documentația aferentă întregului proiect și efectuându-se în teren o constatare tehnico-științifică.

        

Întreaga acțiune a fost efectuată cu sprijinul S.R.I. Timiș, I.P.J. Timiș – Serviciul de Investigare a Fraudelor, precum și al Jandarmeriei Române.

 

Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea desfășurării unor activități de urmărire penală care nu poate înfrânge, în nicio situație, principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

 

ROMÂNIA, Timișoara, Str. Eugeniu de Savoya nr. 2, județ Timiș

Tel: +40-0256-498499 Fax: +40-0256-492125

e-mail: pca_timisoara@mpublic.ro