R O M Â N I A

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL DE PE LÂNGĂ CURTEA DE APEL TIMIŞOARA

 

 

 

COMUNICAT

 

 

         Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

         La data de 24.07.2014, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara au solicitat Tribunalului Timiş arestarea preventivă, pe o perioadă de 30 zile, a inculpatului  DĂSCĂLESCU ION CIPRIAN, faţă de care a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 ore în data de 23.07.2014, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de omor calificat, distrugere, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept.

         Prin referatul cu propunere de arestare preventivă întocmit de procurori s-au reţinut următoarele:

În data de 22.07.2014, în jurul orelor 20,30 – 21,00, în zona Stadionului Dan Păltinişan din mun. Timişoara, inculpatul Dăscălescu Ion Ciprian a executat mai multe focuri, cu o armă letală de calibru 9 mm, asupra unui autoturism,  marca Nissan Navaro, în care se aflau persoanele vătămate C.M.F., P.A.V. şi B.L., proiectilele oprindu-se în grila radiatorului, în portiera dreaptă faţă, în locul în care se afla una dintre persoanele vătămate, şi în uşa din spate a autovehiculului menţionat anterior.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate înfrânge, în nici o situaţie, principiul prezumţiei de nevinovăţie.

In urma solutionarii propunerii de arestare preventiva Tribunalul Timis a dispus luarea masurii preventive a arestului la domiciliu fata de inculpatul Dascalescu Ioan Ciprian.