R O M Â N I A

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL DE PE LÂNGĂ CURTEA DE APEL TIMIȘOARA

 

 

 

 

 

COMUNICAT

 

 

 

        

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurorii din cadrul Parchetului de pe  lângă Curtea de Apel Timișoara  au finalizat urmărirea penală și au dispus trimiterea în judecată a inculpatului:

-TOMA ALEXANDRU DANIEL pentru săvârșirea infracțiunii de evadare.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, în data de 24.01.2013, în jurul orelor 11,10, inculpatul Toma Alexandru-Daniel, persoană privată de libertate într-o altă cauză penală,  a evadat din starea de deținere în care se afla, în timp ce fusese transportat de către o escortă a unității de deținere la Direcția de Evidență a Persoanelor din cadrul Consiliului Local Timișoara-Serviciul de stare civilă .

Dosarul a fost preluat pentru efectuarea urmăririi penale de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș, conform dispozițiilor art. 209 alin. 41  din C.p.p.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluționare, Tribunalului Timiș 

            Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea urmăririi penale și trimiterea rechizitoriului instanței de judecată, situație care nu poate înfrânge în nici un fel principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

 

 

 

 

 

 

ROMÂNIA, Timișoara, Str. Eugeniu de Savoya nr. 2, județ Timiș

Tel: +40-0256-498499 Fax: +40-0256-492125

e-mail: pca_timisoara@mpublic.ro