05.07.2013

 

 

 

COMUNICAT

 

        

 

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurorii din cadrul Parchetului de pe  lângă Curtea de Apel Timişoara  au finalizat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului:

-PETRESCU NICHITA, pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă;

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, în data de 24.06.2007, în jurul orelor 13,00, inculpatul, în timp ce conducea motocicleta marca Honda, cu numărul de înmatriculare TM-66-RAO, pe DJ 593, în loc. Peciu-Nou, cu o viteză peste limita legală, a intrat în coliziune cu mopedul marca Piaggio, neînregistrat în circulaţie, care a pătruns în intersecţie de pe un drum local, situat în partea stângă a direcţiei de deplasare a motocicletei, fără a acorda prioritate de trecere acesteia.

In urma impactului, a rezultat decesul conducătorului mopedului şi vătămarea corporală gravă a pasagerului mopedului, acesta suferind leziuni vindecabile în 90 de zile de îngrijiri medicale.

Prezentul dosar a fost preluat spre instrumentare şi soluţionare, prin rezoluţia procurorului general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara din data de 28.07.2011, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, în temeiul art.209 alin.41 Cpp.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Timişoara. 

            Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea urmăririi penale şi trimiterea rechizitoriului instanţei de judecată, situaţie care nu poate înfrânge în nici un fel principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ROMÂNIA, Timişoara, Str. Eugeniu de Savoya nr. 2, judeţ Timiş

Tel: +40-0256-498499 Fax: +40-0256-492125

                                                                                 e-mail: pca_timisoara@mpublic.ro