COMUNICAT

 

 

 

 

 

 

         Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

         La data de 12.09.2012, în baza semnalării în Sistemul Informatic Schengen transmisă de către Biroul SIRENE, procurorii din cadrul Parchetului de pe  lângă Curtea de Apel Timișoara  au reținut  pe numitul PETRE IOSIF MARIAN față de care autoritățile judiciare italiene au emis mandat de arestare europeană pentru săvârșirea infracțiunii de omor deosebit de grav.

         Susnumitul a fost identificat la data de 12.09.2012 de către organele de poliție din cadrul I.P.J. Timiș-Serviciul de Investigații Criminale.

Din actele transmise de autoritățile solicitante rezultă că susnumitul, în luna mai 2012, l-a ucis pe angajatorul său, prin aplicarea unei lovituri în zona capului, după care a ascuns cadavrul victimei.

Persoana reținută urmează a fi prezentată Curții de Apel Timișoara cu propunere de arestare preventivă provizorie pentru 5 zile, urmând ca în acest termen sa fie înaintat mandatul european de arestare, tradus în limba română, pentru a se pune în discuție predarea persoanei urmărite.