COMUNICAT

 

 

        

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurorii din cadrul Parchetului de pe  lângă Curtea de Apel Timișoara  au finalizat urmărirea penală și au dispus trimiterea în judecată a inculpatului:

-MOATER DAMASCHIN, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscala în formă continuată;

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, în perioada 2006-2009, inculpatul Moater Damaschin, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, în baza aceleiași rezoluții infracționale, a omis să evidențieze, în tot sau în parte, în actele contabile sau alte documente legale, operațiunile comerciale și veniturile pe care le-a realizat, cauzând astfel, bugetului consolidat al statului, un prejudiciu total în valoare de 343.434 lei, din care 108.731 lei  – TVA și 234.703 lei impozit pe profit.

În baza art. 209 alin 41 C.p.p. dosarul a fost preluat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, în vederea efectuării urmăririi penale.

Dosarul a fost trimis Tribunalului Caraș-Severin  spre judecare.