COMUNICAT

 

La data de 31.03.2011 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara au finalizat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului A.S.C., pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată, prevăzută de art. 215 indice 1 alin. 2 C.p. cu aplicarea art. 41 alin. 2 C. p. şi pedepsită cu închisoare de la 10 la 20 ani.

 

Dosarul a fost preluat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara la data de 12.10.2010, în temeiul art. 209 al. 41 C.p.p., urmare a propunerii formulate de acest parchet şi avându-se în vedere faptul că urmărirea penală nu a fost finalizată deşi a trecut mai mult de 1 an de la data constatării faptei.

 

în starea de fapt s-a reţinut că, în perioada noiembrie 2006-martie 2009, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul, în calitate de conducător auto în cadrul S.C. C.F.R. TRANSAUTO S.A. Bucureşti-Agenţia Trafic Combinat Timişoara-Districtul Timişoara-Nord, a folosit în interes personal cârdurile de credit alimentare combustibil, personalizate pe numerele de înmatriculare ale autoturismelor ce i-au fost încredinţate pentru a-şi desfăşura activitatea, comercializând cantitatea de 78.413,49 litri de motorină şi însuşindu-şi contravaloarea acesteia. Prejudiciul cauzat societăţii este în sumă de 300.046,28 lei şi a fost recuperat parţial de către inculpat, acesta achitând suma de 30.718 lei.

 

Dosarul a fost trimis Judecătoriei Timişoara spre judecare.

 

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi sesizarea instanţei cu judecarea cauzei, situaţie ce nu poate înfrânge în nici un fel principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

BIROUL DE INFORMARE PUBLICĂ ŞI RELAŢII CU PRESA