COMUNICAT

 

La data de 04.04.2011 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara au finalizat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului B.M., pentru săvârşirea, în concurs ideal, a infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă, prev. şi ped. de art. 178 al. 2 Cp. şi 184 al. 2 şi 4 Cp.

Dosarul a fost preluat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara la data de 23.07.2010, în temeiul art. 209 al. 41 C.p.p., urmare a propunerii formulate de acest parchet şi avându-se în vedere complexitatea cauzei.

În starea de fapt s-a reţinut că în data de 23.02.2010, în jurul orelor 13,30, inculpatul, în timp ce conducea autovehiculul marca „Audi", pe DN 6, pe direcţia Remetea Mare-Timişoara, la km 548+300 m, s-a angajat în depăşirea unui autoturism, fără a se asigura, a pătruns pe celălalt sens de deplasare şi a intrat în coliziune cu un autoturism VW Golf ce se deplasa regulamentar. În urma impactului frontal dintre cele două autoturisme a rezultat decesul pasagerului din dreapta faţă a autoturismului VW Golf şi vătămarea corporală gravă a unei alte pasagere a aceluiaşi autoturism, care a necesitat pentru vindecare 8 luni de zile de îngrijiri medicale.

Dosarul a fost trimis Judecătoriei Timişoara spre judecare.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi sesizarea instanţei cu judecarea cauzei, situaţie ce nu poate înfrânge în nici un fel principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

BIROUL DE INFORMARE PUBLICĂ ŞI RELAŢII CU PRESA